Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat zijn NAW-gegevens en hun betekenis in Privacybescherming

  NAW-gegevens, een afkorting voor Naam, Adres en Woonplaats, vormen een cruciaal deel van persoonlijke informatie. Deze gegevens zijn onmisbaar voor dienstverlening en worden strikt beschermd onder de privacywetgeving.

  Definitie van NAW-gegevens

  NAW-gegevens omvatten:

  • Naam: De identificatie van een individu.
  • Adres: Straat, huisnummer, postcode.
  • Woonplaats: Gemeente van verblijf.

  Regelgeving omtrent gegevensbescherming is stringent, ook voor informatie zonder naam. Adres- en woonplaatsgegevens kunnen in combinatie met andere beschikbare informatie vaak leiden tot identificatie. Diverse instanties verzamelen persoonsgegevens zoals locatie, naam, identificatiedocumenten, communicatiegegevens en betaalinformatie.

  Bescherming van NAW-gegevens

  • Gebruik in webshops: NAW-gegevens worden frequent gebruikt voor correcte verzendinformatie, zowel om fouten te vermijden als conversie te vergroten.
  • Beveiligingstools: Naast wachtwoordmanagers bieden systemen en apps functionaliteiten voor veilige lokale opslag van gevoelige gegevens.

  Privacybescherming in het digitale tijdperk

  Belangrijke tips om je privacy online te waarborgen:

  1. Gebruik sterke wachtwoorden

  Kies unieke combinaties van tekens voor al je online accounts. Zorg ervoor dat wachtwoorden sterk zijn met een combinatie van letters, cijfers en symbolen. Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts.

  2. Tweestapsverificatie inschakelen

  Voeg een extra beveiligingslaag toe aan je accounts door altijd tweestapsverificatie in te schakelen wanneer dit beschikbaar is. Hiermee voorkom je ongeautoriseerde toegang tot je accounts.

  3. Wees voorzichtig met persoonlijke informatie

  Deel geen gevoelige persoonlijke informatie online, zoals je volledige naam, adres of financiële gegevens, tenzij strikt noodzakelijk. Wees alert op het delen van persoonlijke informatie op sociale media.

  4. Pas op voor phishing-aanvallen

  Wees waakzaam voor verdachte e-mails, berichten of telefoontjes die proberen om je persoonlijke gegevens te stelen. Klik niet op verdachte links en deel nooit persoonlijke gegevens via e-mail of berichten, tenzij je de bron vertrouwt.

  5. Gebruik een VPN

  Een Virtual Private Network (VPN) kan je helpen om je internetverkeer te versleutelen en je online activiteiten te beschermen. Het verbergt je IP-adres en waarborgt anonimiteit tijdens het surfen op het internet.

  6. Houd je software up-to-date

  Zorg ervoor dat je besturingssysteem, antivirusprogramma’s en andere software up-to-date zijn. Updates bevatten vaak beveiligingspatches die bekende kwetsbaarheden verhelpen.

  7. Wees selectief met het delen van gegevens

  Denk goed na voordat je persoonlijke gegevens deelt met apps, websites of sociale media. Lees de privacyvoorwaarden en overweeg of het echt nodig is om bepaalde informatie te verstrekken.

  8. Gebruik sterke privacy-instellingen

  Controleer en pas de privacy-instellingen van je online accounts aan naar jouw voorkeuren. Beperk de toegang tot je persoonlijke gegevens en deel alleen met vertrouwde bronnen.

  9. Maak regelmatig back-ups

  Maak regelmatig back-ups van je belangrijke gegevens. Dit beschermt je niet alleen tegen verlies maar ook tegen privacyproblemen in het geval van een incident zoals een ransomware-aanval.

  10. Wees bewust van openbare Wi-Fi-netwerken

  Vermijd het gebruik van onbeveiligde openbare Wi-Fi-netwerken. Als je toch verbinding moet maken met een openbaar netwerk, gebruik dan een VPN om je verbinding te beveiligen.

  Het is belangrijk om te onthouden dat privacybescherming een doorlopend proces is. Door alert te blijven en goede veiligheidsmaatregelen te nemen, kun je je privacygegevens beter beschermen.

  NAW-gegevens en de AVG

  De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) beschermt persoonlijke gegevens, inclusief NAW-gegevens, en vereist dat organisaties transparant zijn over het gebruik ervan. Individuen hebben rechten onder de AVG, zoals toegang tot gegevens, correctie, verwijdering, en gegevensoverdraagbaarheid.

  Het is cruciaal om bewust te zijn van je rechten en te begrijpen hoe organisaties met jouw NAW-gegevens omgaan. Neem contact op met betreffende organisaties voor informatie over hun gegevensbeschermingsbeleid en om je rechten uit te oefenen.

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl