Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is Lorem Ipsum?

  Wat is Lorem Ipsum Lorem Ipsum is een veelgebruikte ‘dummy tekst’ in de druk- en grafische industrie. Het wordt gebruikt als tijdelijke tekst bij het ontwerpen van lay-outs en pagina’s om de nadruk te leggen op de visuele presentatie. Maar wat betekent Lorem Ipsum eigenlijk?

  Oorsprong van Lorem Ipsum

  De oorsprong van Lorem Ipsum gaat terug tot de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een verzameling letters door elkaar husselde om een tekst te creëren voor drukproeven. Deze tekst werd later bekend als Lorem Ipsum en is sindsdien een standaard ‘dummy tekst’ geworden in de grafische industrie.

  Waarom wordt het gebruikt?

  Lorem Ipsum wordt gebruikt om plaats te houden voor echte tekst in ontwerpen. Vanwege de willekeurige en onsamenhangende aard van de tekst, is het niet bedoeld om te worden gelezen maar eerder als visuele vulling. Het heeft een gelijkmatige verdeling van letters en woorden, waardoor ontwerpers de aandacht kunnen richten op lay-out en opmaak zonder afgeleid te worden door leesbare inhoud.

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl