Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  De Historie en Impact van Google in het Digitale Tijdperk

  Wat is Google?

  Google is veel meer dan alleen een zoekmachine. Het werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin, twee studenten van Stanford University, met als doel een betere manier te bieden om online informatie te vinden.

  Google’s opkomst begon als een eenvoudige, maar krachtige zoekmachine die relevantie en snelheid hoog in het vaandel droeg. Het gebruik van hun PageRank-algoritme, gebaseerd op de analyse van links tussen webpagina’s, revolutioneerde de manier waarop zoekresultaten werden gerangschikt en maakte Google al snel tot de favoriete zoekmachine voor gebruikers wereldwijd.

  Door de jaren heen heeft Google zich uitgebreid tot een uitgebreid ecosysteem van diensten. De lancering van Gmail in 2004 veranderde de manier waarop mensen e-mails gebruikten, terwijl Google Maps in 2005 de navigatie en locatiegebonden informatie vereenvoudigde.

  Met de overname van YouTube in 2006 en Android in 2005 veroverde Google de markten van online video en mobiele besturingssystemen, waardoor het zijn invloed op verschillende sectoren vergrootte.

  De introductie van Google Analytics, Google Ads, en andere tools zoals Google Drive en Google Photos versterkten de positie van Google als toonaangevend technologiebedrijf, dat niet alleen zoekopdrachten faciliteert, maar ook een scala aan diensten aanbiedt voor communicatie, productiviteit en vermaak.

  De voortdurende innovatie van Google heeft geleid tot investeringen in kunstmatige intelligentie, cloud computing en andere opkomende technologieën. Dit heeft geleid tot een wereld waarin Google niet alleen een bedrijf is, maar een integraal onderdeel van het dagelijks leven voor miljoenen mensen.

  Google blijft streven naar verbetering en wil informatie voor iedereen toegankelijk maken. Met zijn voortdurende inzet voor innovatie blijft Google een drijvende kracht in het digitale landschap, waardoor het de manier waarop we informatie vinden, delen en gebruiken, blijft veranderen.

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl