Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Wat is Gebruiksvriendelijkheid?

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is Gebruiksvriendelijkheid en de Rol bij Website Laten Maken?

  Gebruiksvriendelijkheid van een website bepaalt de mate van gemak waarmee gebruikers doelen kunnen bereiken. Dit geldt voor zowel bezoekers als website-eigenaren. Een gebruiksvriendelijke website lijkt vanzelfsprekend, maar is niet altijd aanwezig. Wat houdt gebruiksvriendelijkheid in en hoe draagt het bij aan het ontwerpen van een website?

  Wat is Gebruiksvriendelijkheid?

  Gebruiksvriendelijkheid wordt bepaald door aspecten als kleurgebruik, lay-out, en navigatie. Technische factoren zoals snelheid en responsiveness op diverse apparaten spelen ook een cruciale rol.

  User Interface (UI)

  De gebruikersinterface (UI) omvat de grafische vormgeving en indeling van een webpagina. Een overzichtelijke indeling met logische links kan bijdragen aan een gebruiksvriendelijke website. Een uniforme structuur op alle pagina’s versterkt deze gebruiksvriendelijkheid.

  User Experience (UX)

  Gebruikerservaring (UX) wordt niet alleen bepaald door vormgeving, maar ook door laadtijden, responsiveness en inhoudelijke aspecten zoals schrijfstijl en klantgerichtheid.

  Opzettelijke Ongebruiksvriendelijkheid

  Sommige websites zijn bewust verwarrend ontworpen met het doel om bezoekers te sturen naar specifieke acties. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat de knop voor het opzeggen van een abonnement moeilijk te vinden is, waardoor gebruikers worden aangemoedigd om langer te blijven of andere acties uit te voeren. Hoewel dit soms in lijn is met commerciële doelstellingen, kan het de algehele gebruiksvriendelijkheid van de website negatief beïnvloeden.

  Meetbaarheid van Gebruiksvriendelijkheid

  Er bestaat geen objectieve manier om de bruikbaarheid te meten, maar door tests en gebruikersstatistieken kan een beter beeld worden gevormd over de gebruiksvriendelijkheid van een website.

  Wil je een website laten maken met een uitstekende gebruiksvriendelijkheid? Ontwerp een website die naadloos inspeelt op de behoeften van jouw doelgroep! Ontdek onze professionele dienst – Website laten maken! – staat voor u klaar.

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl