Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is FTPS en Hoe Werkt Het?

  FTPS, ook bekend als FTP Secure of FTP-SSL, is een uitbreiding van het File Transfer Protocol (FTP) met extra beveiligingslagen. Het is ontworpen om de veiligheid van gegevensoverdracht te verbeteren door het gebruik van encryptieprotocollen zoals SSL (Secure Sockets Layer) of TLS (Transport Layer Security).

  Werking van FTPS

  FTPS maakt gebruik van versleutelde kanalen voor gegevensoverdracht tussen een client en een server. Het verzekert de vertrouwelijkheid van de gegevens tijdens de transmissie door het gebruik van versleutelde verbindingen. Dit biedt een meer veilige methode voor het verzenden van gevoelige informatie over het internet.

  Verschil tussen FTP en FTPS

  Het belangrijkste verschil tussen FTP en FTPS is dat FTPS gebruikmaakt van encryptie voor de overdracht van gegevens, terwijl FTP dit niet doet. Hierdoor is FTPS aanzienlijk veiliger, vooral bij het verzenden van vertrouwelijke gegevens, zoals inloggegevens of financiële informatie.

  Toepassingen van FTPS

  FTPS wordt vaak gebruikt in bedrijfsomgevingen waar gegevensbeveiliging een prioriteit is. Het wordt gebruikt voor het overbrengen van bestanden tussen servers, het maken van back-ups en het uitwisselen van gevoelige gegevens, zoals persoonlijke informatie en financiële gegevens.

  Ben je op zoek naar een unieke website die jouw bedrijf tot leven brengt? Ontdek onze professionele dienst – Website laten maken! – staat voor u klaar.

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl