Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is FTP en hoe wordt het gebruikt in de IT-wereld?

  FTP, oftewel File Transfer Protocol, is een veelgebruikt protocol voor het overbrengen van bestanden tussen computers op een netwerk. Het stelt gebruikers in staat om bestanden van hun computer naar een server te uploaden of te downloaden. Dit is vooral handig bij het beheren van websites, waarbij ontwikkelaars vaak FTP gebruiken om bestanden van hun lokale computer naar de webserver te verplaatsen.

  Hoe werkt FTP?

  FTP maakt gebruik van een client-servermodel. De gebruiker opent een FTP-clientprogramma en verbindt met een server met behulp van zijn inloggegevens (zoals een gebruikersnaam en wachtwoord). Vervolgens kan de gebruiker bestanden van zijn lokale computer naar de server overbrengen door middel van commando’s zoals uploaden en downloaden.

  Voordelen van FTP

  1. Bestandsoverdracht: FTP biedt een betrouwbare en efficiënte manier om grote hoeveelheden bestanden te verplaatsen, waardoor het ideaal is voor websitebeheer.

  2. Toegang tot bestanden: Het stelt gebruikers in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot bestanden op een externe server, wat handig is voor website- en serverbeheer.

  3. Veiligheid: Hoewel de standaard FTP geen versleuteling biedt, zijn er beveiligde versies zoals FTPS en SFTP die gegevensversleuteling bieden voor meer veiligheid tijdens de overdracht.

  Gebruik van FTP in de IT

  FTP blijft een waardevol protocol voor bestandsoverdracht, hoewel er moderne alternatieven zijn ontwikkeld, zoals cloudgebaseerde oplossingen, die ook gebruikt worden voor bestandsoverdracht en -beheer. Toch blijft FTP een belangrijk en nuttig hulpmiddel voor professionals in de IT-sector.

  Heb je vragen of wil je meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen met Webduim.

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl