Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is E-commerce en zijn Ontstaan

  E-commerce, afgekort voor elektronische handel, omvat het online kopen en verkopen van goederen en diensten. Hoewel de term in 1984 voor het eerst formeel werd vastgelegd, gaan de wortels van e-commerce terug tot 1971. Het allereerste product dat via een computernetwerk werd verhandeld, markeerde het begin van een revolutionaire handelsmethode.

  Evolutie door de Jaren Heen

  Het definiëren van e-commerce veranderde in 1994 met de Electronic Commerce Act in Californië. Dit begrip onderscheidt zich van traditionele handel door het gebruik van internettechnologie. Naast de verkoop op afstand valt ook online voorraadbeheer binnen dit domein, waardoor de reikwijdte ervan verder gaat dan louter koop- en verkooptransacties via het internet.

  E-commerce door de Tijd Heen

  Het begon met studenten die ARPANET, de voorloper van het internet, gebruikten om cannabis te verhandelen in 1971. Spoedig daarna, in 1972, werd het eerste patent voor beveiligde telecommunicatietransacties ingediend door Mohammed M. Atalla. De opkomst van Michael Aldrich’s eerste online winkelsysteem in 1979 en de transactie van mevrouw Snowball via het Gateshead SIS / Tesco-systeem in 1984, markeerden de aanvang van een evolutie die in hoog tempo verliep in de jaren ’80.

  Globalisering van E-commerce

  Het internet als wereldwijd netwerk maakt grenzeloze handel mogelijk. Hierdoor is het bestellen van goederen direct vanaf de fabrikant of het ontvangen van pakketten vanuit elke hoek van de wereld gemakkelijker dan ooit. Recente wetsaanpassingen binnen de Europese Unie in 2021, zoals het schrappen van de BTW-ondergrens voor aankopen buiten de EU, hebben de concurrentiepositie van bedrijven veranderd.

  Functionaliteiten en Psychologische Aspecten

  In e-commerce worden traditionele praktijken geïmplementeerd, zoals het virtuele winkelmandje dat de functionaliteit van een fysiek mandje simuleert. Psychologische marketingmethoden zoals het creëren van schaarste worden online toegepast, ondanks het ontbreken van echte fysieke beperkingen.

  Betalingsinnovatie en Klantbeoordelingen

  Het begin van dit millennium bracht bekendheid maar ook argwaan jegens e-commerce. De introductie van het iDEAL-systeem in 2005 en de groei van online portemonnees zoals PayPal, evenals het toenemende gebruik van creditcards, verhoogden de betrouwbaarheid van online transacties. Klantbeoordelingen op platforms zoals Google Reviews bieden consumenten onafhankelijke informatie over bedrijven.

  Vooruitblik op de Toekomst van E-commerce

  E-commerce heeft een enerverende geschiedenis gekend en blijft zich aanpassen aan nieuwe technologieën en consumententrends. De toekomst van e-commerce belooft verdere innovatie en een voortdurende impact op de manier waarop we producten en diensten kopen en verkopen, wat een cruciale factor zal zijn in de steeds veranderende digitale samenleving.

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl