Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is CAPTCHA?

  CAPTCHA staat voor “Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart”. Het is een beveiligingsmaatregel die wordt gebruikt op websites om te controleren of een gebruiker een mens is en geen geautomatiseerd programma, zoals een bot of spamrobot.

  Hoe werkt CAPTCHA?

  • Visuele uitdagingen: CAPTCHA presenteert vaak vervormde letters, cijfers of afbeeldingen die door mensen gemakkelijk te herkennen zijn, maar moeilijker voor computers om te identificeren.
  • Diverse vormen: Naast vervormde tekst kunnen CAPTCHA’s ook uit puzzels, rekenkundige taken of afbeeldingen bestaan waarbij gebruikers specifieke objecten moeten selecteren.

  Waarom wordt CAPTCHA gebruikt?

  • Bescherming tegen spam en bots: CAPTCHA voorkomt dat geautomatiseerde programma’s websites overbelasten met spam, frauduleuze activiteiten of ongeoorloofde toegangspogingen.
  • Veiligheid van gegevens: Het helpt bij het waarborgen van de veiligheid van gebruikersgegevens door te voorkomen dat ongewenste entiteiten automatisch accounts aanmaken of valse informatie verzenden.

  Toepassingen van CAPTCHA

  • Registratiepagina’s: Vaak gebruikt om te verifiëren dat een mens een nieuw account aanmaakt op een website.
  • Beveiligde formulieren: Gebruikt om te voorkomen dat bots automatisch formulieren invullen, zoals bij online enquêtes of reacties op blogs.

  CAPTCHA’s zijn een belangrijk onderdeel geworden van online beveiliging en helpen bij het handhaven van de integriteit van websites door de interactie tussen mensen en geautomatiseerde systemen te onderscheiden.

  Heb je vragen? Neem contact op met Webduim!

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl