Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is een canonical URL en waarom is het van belang?

  Wanneer je meerdere pagina’s met dezelfde inhoud hebt, kan de canonical URL-tag aangeven welke pagina de originele is. Dit voorkomt negatieve invloed op de rangschikking in zoekresultaten. Hoewel meestal binnen één domein toegepast, kan deze tag ook tussen verschillende domeinen worden gebruikt.

  Definitie van een canonical URL

  Je publiceert mogelijk dezelfde pagina op meerdere adressen, zoals verschillende ingangen voor bezoekers of dezelfde informatie met een ander logo. Zonder duidelijke aanduiding kunnen zoekmachines verward raken en elke URL afzonderlijk indexeren, wat de rangschikking kan beïnvloeden. De canonical URL wijst de originele URL aan en geeft deze de hoogste rangschikking.

  Hoe pas je een canonical URL toe?

  In de HTML code van de kopie voeg je een canonical URL-tag toe met het webadres van de originele pagina. Hierdoor krijgt de originele bron meer waarde. Meerdere pagina’s kunnen naar dezelfde URL verwijzen, maar mogen niet naar elkaar verwijzen. Er kan maar één canonical URL bestaan.

  Gebruik bij vergelijkbare pagina’s

  Ook bij soortgelijke pagina’s op verschillende domeinen, zoals nieuwssites met identieke inhoud maar verschillende lay-outs, kan de canonical URL-tag worden gebruikt om de originele bron aan te geven.

  Heb je vragen? Neem contact op met Webduim!

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl