Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is Breadcrumbs en Hun Belang voor Websites?

  Breadcrumbs zijn een navigatiemiddel op websites dat de hiërarchie van pagina’s weergeeft en gebruikers helpt bij het begrijpen van de locatie binnen een site. Deze kruimelpadnavigatie is niet alleen handig voor bezoekers, maar draagt ook bij aan de SEO-strategie van een website.

  Wat Zijn Breadcrumbs?

  Breadcrumbs zijn een reeks links die het pad tonen vanaf de startpagina van een website tot aan de huidige pagina. Ze verschijnen meestal bovenaan de pagina als een lijst die de paginahiërarchie aangeeft. Bijvoorbeeld: “Home > Categorie > Subcategorie > Huidige Pagina.”

  Waarom Zijn Breadcrumbs Belangrijk?

  1. Verbeterde Gebruikerservaring: Breadcrumbs maken het voor bezoekers eenvoudiger om door een website te navigeren. Ze kunnen snel teruggaan naar vorige pagina’s zonder de “terug” knop te gebruiken.
  2. SEO-voordelen: Breadcrumbs dragen bij aan een betere gebruikerservaring, wat op zijn beurt de SEO-prestaties van een website kan verbeteren. Duidelijke en gemakkelijke navigatie kan leiden tot een lager bouncepercentage en een hogere tijd op de site, wat zoekmachines waarderen.
  3. Interne Linkbuilding: Door breadcrumbs te gebruiken, creëert een website interne links die de paginastructuur benadrukken. Dit helpt zoekmachines bij het begrijpen van de onderlinge verbanden tussen verschillende pagina’s op de site.

  Het Belang van Breadcrumbs bij het Laten Maken van een Website

  Bij het laten maken van een website is het essentieel om de navigatie-elementen zoals breadcrumbs in overweging te nemen. Een goed ontworpen navigatiestructuur, inclusief breadcrumbs, versterkt niet alleen de gebruiksvriendelijkheid maar ook de SEO-prestaties van de site.

  Een professionele webontwikkelaar kan deze elementen integreren om een website te creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook functioneel en geoptimaliseerd voor zoekmachines. Bij het laten maken van een website moet er aandacht zijn voor details zoals breadcrumbs om een geavanceerde gebruikerservaring te bieden.

  Kortom, breadcrumbs zijn kleine maar krachtige navigatiehulpmiddelen die zowel gebruikers als zoekmachines helpen bij het begrijpen van de structuur van een website. Bij het laten maken van een website moet het gebruik van breadcrumbs serieus worden overwogen voor een verbeterde gebruikerservaring en betere SEO-resultaten.

  Heb je vragen? Neem contact op met Webduim!

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl