Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Het bouncepercentage, ook bekend als de bounce rate, is een belangrijke SEO-metriek die vaak wordt gebruikt in zoekmachine optimalisatie. Wat houdt het bouncepercentage nu precies in?

  Definitie van Bouncepercentage

  Het bouncepercentage geeft het percentage bezoekers weer dat een website bezoekt en vervolgens vertrekt zonder enige verdere interactie. Deze bezoekers bekijken slechts één pagina van de website en vertrekken dan zonder verdere actie te ondernemen, zoals doorklikken naar een andere pagina.

  Het berekenen van het bouncepercentage is eenvoudig. Het aantal sessies met één enkele paginaweergave wordt gedeeld door het totale aantal sessies en vervolgens vermenigvuldigd met 100% om het percentage te verkrijgen.

  Waarom is het Belangrijk?

  Het bouncepercentage is cruciaal om verschillende redenen. Ten eerste duidt een hoge bounce rate erop dat bezoekers niet converteren, wat aangeeft dat er verbeteringen nodig zijn om de conversiepercentages te verhogen.

  Daarnaast fungeert een hoge bounce rate als een waarschuwing dat er mogelijk iets mis is op de betreffende pagina. Het is essentieel om te begrijpen waarom bezoekers snel vertrekken en waarom ze niet vinden wat ze zoeken.

  Bovendien kan een hoog bouncepercentage nadelige gevolgen hebben voor de positie in de zoekresultaten van Google, vooral omdat Google steeds meer waarde hecht aan gebruikerservaringssignalen. Het wordt beschouwd als een signaal dat een pagina mogelijk niet aan de verwachtingen voldoet.

  Een ‘Goed’ Bouncepercentage?

  Wat als een goed bouncepercentage wordt beschouwd, varieert per type website en branche. Gemiddeld gezien:

  • Een bouncepercentage tussen 26% en 40% wordt als uitstekend beschouwd.
  • Tussen 41% en 55% is het gemiddelde bereik.
  • 56% tot 70% wordt als hoger dan gemiddeld beschouwd.
  • Alles boven de 70% wordt als teleurstellend beschouwd, behalve voor nieuws- en blogwebsites.

  Redenen voor Bouncing en Tips om Bouncepercentage te Verminderen

  Verschillende factoren kunnen leiden tot een hoog bouncepercentage, zoals het niet aansluiten van de pagina bij de verwachtingen van de bezoeker, een onaantrekkelijk of onbetrouwbaar ontwerp, slechte gebruikerservaring en het feit dat bezoekers direct vinden wat ze zochten.

  Het is cruciaal om te begrijpen waarom mensen je site verlaten en wat je kunt doen om het bouncepercentage te verlagen. Overweeg zorgvuldig deze punten en gebruik ze als richtlijn om mogelijke verbeteringen voor je website te identificeren.

  Door te begrijpen waarom bezoekers vertrekken, kun je de ervaring van je website bezoekers verbeteren en mogelijke conversiekansen benutten.

  Heb je vragen? Neem contact op met Webduim!

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl