Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is B2C?

  B2C staat voor Business-to-Consumer en verwijst naar transacties waarbij bedrijven producten of diensten rechtstreeks aan consumenten verkopen. Het is een zakelijk model waarbij de focus ligt op het bedienen van individuele klanten in plaats van andere bedrijven.

  Definitie van B2C

  B2C omvat alle commerciële activiteiten waarbij bedrijven producten of diensten aan individuele consumenten verkopen. Dit kan plaatsvinden via verschillende kanalen, zoals online winkels, fysieke winkels, sociale media of via directe verkoop.

  Kenmerken van B2C

  Bij B2C-transacties staan de behoeften en voorkeuren van consumenten centraal. Het draait om het creëren van waarde voor eindgebruikers door middel van marketing, klantenservice en productaanbod dat aansluit op individuele consumenten.

  Belang van B2C

  B2C speelt een cruciale rol in de economie, aangezien het directe interacties tussen bedrijven en consumenten mogelijk maakt. Het stelt consumenten in staat om gemakkelijk producten te kopen en biedt bedrijven de mogelijkheid om op grote schaal producten en diensten aan te bieden aan individuele klanten.

  B2C is geëvolueerd door technologische vooruitgang, waardoor online winkelen en e-commerce een prominente plaats hebben ingenomen. Het begrijpen van de B2C-dynamiek is essentieel voor bedrijven om succesvol te opereren in een steeds veranderende markt.

  In essentie is B2C een zakelijk model dat zich richt op het voldoen aan de behoeften van consumenten door directe verkoop van producten of diensten, waardoor een sterke band tussen bedrijven en eindgebruikers wordt opgebouwd.

  Heb je vragen? Neem contact op met Webduim!

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl