Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is B2B? Een Overzicht van Business-to-Business

  B2B staat voor Business-to-Business, een handelsmodel waarbij bedrijven producten of diensten aan andere bedrijven verkopen. Het verschilt van B2C (Business-to-Consumer) waarbij de focus ligt op consumenten.

  Definitie van B2B

  Bij B2B-transacties zijn de kopers en verkopers beide bedrijven. Dit zakelijke model omvat de verkoop van goederen, diensten of informatie tussen bedrijven, zoals groothandelaren die aan detailhandelaren verkopen, of een softwarebedrijf dat diensten levert aan een ander bedrijf.

  Kenmerken van B2B

  In B2B-transacties is het aankoopproces vaak complexer en omvat het meestal grotere hoeveelheden of duurdere producten of diensten. De focus ligt op het creëren van waarde voor bedrijven door middel van efficiency, kostenbesparing en het vervullen van specifieke zakelijke behoeften.

  Belang van B2B

  B2B speelt een cruciale rol in de wereldwijde economie door bedrijven in staat te stellen om samen te werken, producten en diensten uit te wisselen en gezamenlijk waarde te creëren. Het begrijpen van B2B-dynamiek is essentieel voor bedrijven om hun producten en diensten aan te bieden aan andere bedrijven.

  B2B-transacties vormen een essentieel onderdeel van zakelijke activiteiten, waarbij de nadruk ligt op het aangaan van langdurige zakelijke relaties, het leveren van oplossingen en het creëren van waarde op professioneel niveau.

  Heb je vragen? Neem contact op met Webduim!

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl