Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is AVG? Een Overzicht van de Algemene Verordening Gegevensbescherming

  De AVG, oftewel de Algemene Verordening Gegevensbescherming, is een belangrijke Europese wetgeving die op 25 mei 2018 van kracht werd. Haar primaire doel is het waarborgen van de bescherming van persoonsgegevens van Europese burgers. Deze verordening heeft de verouderde Data Protection Directive uit 1995 vervangen en legt striktere regels op voor de verwerking en het beheer van persoonlijke gegevens.

  Impact van de AVG op Gegevensbescherming en Privacy

  Onder de AVG hebben individuen meer controle over hun persoonsgegevens. Organisaties moeten expliciete toestemming verkrijgen voor het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens en moeten transparant zijn over hoe ze deze gegevens gebruiken. Bovendien hebben mensen het recht om hun gegevens in te zien, te corrigeren, te verwijderen en over te dragen.

  Voor bedrijven en organisaties betekent de AVG dat ze verplicht zijn om passende beveiligingsmaatregelen te nemen om gegevenslekken te voorkomen en datalekken onmiddellijk te melden. Overtredingen van de AVG kunnen leiden tot aanzienlijke boetes.

  De AVG heeft een aanzienlijke invloed gehad op de manier waarop persoonlijke gegevens worden behandeld en heeft de normen voor gegevensbescherming en privacy binnen de EU versterkt. Het is van essentieel belang voor bedrijven en individuen om zich bewust te zijn van de vereisten en verplichtingen onder deze wetgeving om de privacy van individuen te waarborgen en de naleving ervan te waarborgen.

  Heb je vragen? Neem contact op met Webduim!

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl