Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is autoriteit in SEO? Een Diepere Blik op Betrouwbaarheid en Ranking

  Autoriteit, met betrekking tot SEO, verwijst naar het vertrouwen dat een domein, website of weblink geniet. Dit ‘vertrouwen’ wordt door zoekalgoritmes zoals Google gebruikt om zoekresultaten te rangschikken. Maar wat omvat precies autoriteit en hoe wordt de betrouwbaarheid van een link bepaald?

  Definitie van autoriteit

  In de SEO-context heeft autoriteit twee definities. Allereerst is het een bredere term die de kwaliteit van een domein, website of webpagina beschrijft in relatie tot zoekalgoritmes. Meer specifiek is het een meting binnen de Moz-methodologie, een website-optimalisatiedienst die websites en pagina’s evalueert om hoger te ranken in zoekmachines zoals Google.

  Hoe wordt online autoriteit beoordeeld?

  Google gebruikt talloze criteria om de positie van een webpagina in zoekresultaten te bepalen. PageRank vormt de basis van het Google-algoritme, waarbij voornamelijk gekeken wordt naar het aantal backlinks van andere websites naar een pagina. Meer backlinks zijn doorgaans gunstig, maar niet alle links hebben dezelfde waarde. Een pagina met links van gezaghebbende websites zal hoger ranken dan een pagina met veel links van minderwaardige sites. Dit overdragen van linkautoriteit staat bekend als ‘linkjuice’.

  Meetpunten voor autoriteit

  SEO is simpel gezegd een wedstrijd in populariteit. Een pagina met veel verkeer en links wordt beschouwd als van hoge kwaliteit en krijgt daardoor meer autoriteit toegekend. Naast Moz zijn er andere analyseservices met verschillende meetmethodes:

  • Moz hanteert Domein Autoriteit (Domain Authority).
  • Ahrefs gebruikt een Domein Score (Domain Rating).
  • Majestic maakt gebruik van een Citatiemethode (Citation Flow).

  Google Analytics biedt inzicht in de prestaties van een website, maar externe analysebedrijven hanteren verschillende SEO-standaarden. Terwijl Google relevante resultaten voor gebruikers wil tonen, streven SEO-bedrijven ernaar hun klanten zo hoog mogelijk te laten ranken en hun doelgroep te bereiken.

  Heb je vragen? Neem contact op met Webduim!

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl