Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
w e b d u i m

kennisbank

Gratis adviesgesprek inplannen

Neem contact op en laat je website of webshop voor je werken.

  Betrouwbaar advies van expert
  Laat je website voor je werken met onze ideeën
  Laat ons meedenken over jouw marketing

  Wat is A/B-testen en Hoe Helpt het bij het Laten Maken van een Website?

  A/B-testen, ook bekend als split testing, is een methode waarbij twee varianten van een webpagina of element worden getest om te bepalen welke versie betere resultaten oplevert. Het doel van A/B-testen is het verkrijgen van gegevens over hoe kleine veranderingen op een website het gedrag van gebruikers beïnvloeden, zoals klikfrequenties, conversieratio’s en betrokkenheid. Het is een veelgebruikte methode bij het laten maken van een website.

  Hoe Werkt A/B-testen?

  Bij A/B-testen wordt een deel van het verkeer naar versie A van een pagina gestuurd en een ander deel naar versie B. Meestal verschillen deze versies op één aspect, zoals de kleur van een knop, tekst van een kop of plaatsing van een formulier. Door prestaties te vergelijken, bepaalt men welke versie effectiever is.

  Belang voor Website Optimalisatie

  A/B-testen helpt website-eigenaren om op data gebaseerde beslissingen te nemen bij het optimaliseren. Door verschillende ontwerpvarianten, inhoudsindelingen of call-to-actions te evalueren, kunnen ze gebruikers beter aantrekken en converteren. Zo kunnen conversieratio’s verhoogd worden en doelen beter bereikt bij het laten maken van een website.

  Toepassing van A/B-testen bij het Laten Maken van een Website

  1. Pagina-indeling

  Vergelijk verschillende lay-outs en bepaal welke conversies het beste opleveren, bijvoorbeeld de positie van productafbeeldingen en knoppen.

  2. Koppen en CTA’s

  Test verschillende koppen en call-to-action teksten om te zien welke de hoogste klikfrequentie genereert.

  3. Kleurenschema’s en Visuele Elementen

  Test diverse kleuren en visuele elementen om de gebruikerservaring en conversies te verbeteren.

  4. Formulieroptimalisatie

  Verbeter conversies door de volgorde van velden in formulieren te wijzigen of verschillende validatiemethoden te testen.

  Om A/B-testen op je website uit te voeren, zijn er diverse tools en plugins beschikbaar, waaronder VWO (Visual Website Optimizer), Google Optimize, Nelio AB Testing, of Optimizely. Deze tools bieden vaak intuïtieve interfaces en functionaliteiten om varianten te creëren, verkeer te verdelen en de resultaten van de tests te analyseren.

  Heb je vragen? Neem contact op met Webduim!

  Deel dit bericht

  meer weten

  Al onze begrippen

  contact

  Neem vrijblijvend contact met ons op:


   Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

   Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

   +31623152840 info@webduim.nl