Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
  • fb icon
  • instagram icon
m e n u
Webduim » Blog » Website » Wat kost een website laten maken?
w e b d u i m

blog

Wat kost een website laten maken?

Wat kost een website laten maken

Jij wil een nieuwe website laten maken voor jouw organisatie en bent benieuwd naar de kosten die dit met zich meebrengt. Zie het laten maken van een website als investering, een goede website verdient zichzelf namelijk terug. In een wereld waar de meest uiteenlopende prijzen worden genoemd voor het bouwen van een website is het lastig om een goed beeld te krijgen van de kosten.

Wat kost een complete website? Wat zijn de verschillen tussen een dure en goedkope website? Waaruit zijn de kosten opgebouwd? Dit en meer behandelen we in dit artikel. Na het lezen heb jij een beter beeld van de kosten van een nieuwe website.

Website laten maken vs. Het kopen van een huis

Website-laten-maken-vs.-Het-kopen-van-een-huis

Het kopen van een huis en laten maken van een website hebben vrij veel gemeen. Wanneer je van plan bent een huis te kopen, ga je ook bij jezelf na wat je allemaal belangrijk vindt.

Hoeveel kamers heeft mijn nieuwe huis nodig? Waar gebruik ik mijn huis voornamelijk voor? Wat voor type huis wil ik hebben? Ga ik voor een bungalow of vind ik een tussenwoning prima? Onbewust en bewust maak je keuzes in het proces, zo werkt dat ook wanneer jullie een professionele website laten bouwen.

Hoeveel pagina’s heeft onze website nodig? Wat is het doel van onze website (informeren of verkopen)? Willen we mensen de mogelijkheid bieden direct te kopen via een webshop? Moet de website compleet worden opgeleverd inclusief teksten of schrijven we deze zelf?

Wanneer we een nieuwe website maken zijn er zoveel factoren waar rekening mee moet worden gehouden, een prijs op aanvraag is daarom logischer dan een vaste prijs. Je wil niet te veel betalen, maar ook niet te weinig. Wie weinig wil betalen, zal een website opgeleverd krijgen die niet voldoet aan de eisen.

Het aantal pagina’s

Er zijn organisaties die slechts 4 pagina’s op de website hebben staan, maar er zijn ook bedrijven die tientallen pagina’s online hebben staan. Vanzelfsprekend is het aantal te creëren pagina’s van invloed op de eindprijs van de website. Hoe meer pagina’s, hoe hoger de eindprijs in principe zal zijn. Wil je meerdere pagina’s, maar de prijs wat drukken? Dan kan ervoor worden gekozen eenzelfde lay-out te hanteren, het is voor onze webdesigners dan knip-en-plakwerk. Een website laten maken is gemakkelijker wanneer je een goed inzicht hebt van het aantal te maken pagina’s, ga dit voor jezelf na voor je aanklopt bij een webdesigner.

De functies

Andere belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs, zijn de functies die een website moet hebben. Een website met blogsectie, kalender voor het maken van afspraken, chatfunctie en dergelijke kost meer dan een website die enkel uit wat informatieve pagina’s bestaat. Let wel: goedkoop is ook in dit geval vaak duurkoop. Een kapsalon kan ervoor kiezen om geen boekingssysteem in te laten bouwen vanwege de kosten. Nu moet er voor het maken van een afspraak gebeld worden, de kapsters moeten constant stoppen met knippen om de telefoon aan te nemen. Wanneer deze partij voor een boekingssysteem had gekozen, was dit niet het geval.

Alles zou zijn geautomatiseerd. Dit is voor diegene die wordt geknipt en de kapper/kapster zelf aangenamer. Daarnaast duren knipbeurten langer wanneer er constant een telefoon op moet worden genomen, en kost het uiteindelijk dus meer dan wanneer zij voor een boekingssysteem hadden gekozen.

Een professionele website laten bouwen vraagt om het maken van keuzes, wat is voor jullie organisatie wel en wat is niet noodzakelijk. Denk niet alleen aan de kosten op de korte termijn, denk vooral aan wat er wordt bespaard op de lange termijn.

Een website met karakter? Dat kan bij Webduim.

Is een maatwerk website nodig?

Voor sommige organisaties is een standaard website met template voldoende. Wil jij stappen maken in de onlinewereld? Dan doe je er verstandig aan om voor een maatwerk website te gaan. De verwachting is dat in 2040 van alle wereldwijde aankopen 95% online plaats zal vinden, met een maatwerk website heb je een voorsprong op de concurrent.

Volledig zoals jij een website wil, helemaal opgebouwd op basis van de kernwaarden van de organisatie, dat is wat een maatwerk website sterk maakt. Mensen komen terug naar websites omdat deze goed werkte, eenmaal fan gaan zij niet meer snel weg. Door voor een maatwerk website te kiezen kan je een professionele website laten bouwen die bij zal dragen aan het succes van de onderneming.

Meer over uniek webdesign – lezen.

Goedkoop website laten maken

Goedkoop website laten maken

Ben jij pas net begonnen met ondernemen? Dan kan het zijn dat je budget niet groot is, maar je toch een goed functionerende website wil hebben. Wanneer je goedkoop een website wil laten maken, is het slim om voor een bestaande template te gaan. Alles is voorgeprogrammeerd en werkt naar behoren, het enige nadeel is dat anderen dezelfde website kunnen maken. Je bent niet uniek, maar als dat voor jou niets uitmaakt, is dit een goede keuze.

Goedkoop (een) website (laten) maken is voor beginners een slimme keuze, voor ondernemingen die stappen willen maken wordt dit afgeraden. Je wil uniek zijn, daar komen mensen voor terug. Je website moet een van je unique selling points zijn. Starters kunnen later altijd nog de overstap maken naar een maatwerk website.

Zichtbaarheid (SEO)

Met tien- tot honderdduizenden zoekopdrachten per dag is het hebben van een goede positie op Google tegenwoordig voor veel ondernemingen noodzakelijk. Het aantal websitebezoekers dat binnengehaald kan worden is enorm, al deze mensen kunnen vervolgens worden omgezet naar betalende klanten. De website maken kosten hangen onder andere van je SEO af. Er kan worden gekozen voor een website inclusief SEO- optimalisatie.

De webteksten die bij je website worden geleverd zijn dan voorzien van H1, H2 en H3 koppen, er is intern gelinkt en er zijn al meta-descripties geschreven. Aan de achterkant is de website ook geoptimaliseerd voor zoekmachines. Wanneer een website volledig SEO-ready moet worden opgeleverd betaal je daar logischerwijs meer voor, maar ook dit zal zichzelf terugverdienen.

Wat is de prijs bij Webduim voor een website?

Een vaste prijs voor het bouwen van een website hebben wij niet. We gaan met je in gesprek, kijken naar de eisen en mogelijkheden. Op basis daarvan wordt een prijs opgesteld voor een website die perfect aansluit op de wensen en behoeften. Je kunt alles zelf uitzoeken en uitvogelen, maar je kunt ook voor de expertise kiezen van een betrouwbare partij. Wij werken met je, niet voor je.

Wil jij je website laten bouwen door Webduim? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meer info – onze diensten

Deel dit bericht

Wil jij een succesvolle website?
Kijk dan snel verder.

Website

Een kloppende website begint bij Webduim.

Wij ontwikkelen premium websites voor alle soorten organisaties.

Webshop

Een professionele webshop die op alle fronten klopt, laat je bij Webduim maken.

Wij creëren een kwalitatief hoogwaardige webshop voor jou, waar jouw klanten met gemak kunnen winkelen.

contact

Neem vrijblijvend contact met ons op:


    Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

    Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

    +31623152840 info@webduim.nl