Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
  • fb icon
  • instagram icon
m e n u
Webduim » Blog » Website » Een eigen WordPress website maken
w e b d u i m

blog

Een eigen WordPress website maken

Een eigen Wordpress website maken

Waarschijnlijk ben je al wel bekend met de naam ‘Wordpress’. WordPress is namelijk één van de meest bekende en meest gebruikte CMS systemen in de wereld. In 2003 werd WordPress ontwikkeld en was enorm populair voor vele bloggers. Maar tegenwoordig is WordPress veel meer dan dat.

WordPress geeft jou de mogelijkheid een eigen website te creëren zonder dat je een technische achtergrond moet hebben. Je hebt dus geen ontwikkelaar of designer nodig om een WordPress website neer te zetten. Doordat het zo’n eenvoudig systeem heeft, maken meer en meer mensen er gebruikt van. Inmiddels neemt WordPress 30% van het internet in beslag.

WordPress is een open source CMS. Dit houdt in dat de broncode is gepubliceerd en gratis te gebruiken is voor iedereen. Dit betekent dat iedereen vrij is om dit te kopiëren, aan te passen en te verspreiden, zonder dat hier verdere gevolgen aan zitten.

De open source CMS is gratis te downloaden en kan je gebruiken op je eigen hostingpakket. Dit zorgt er overigens wel voor dat je zelf verantwoordelijk bent voor je hosting, domeinnaam en het updaten van je website.

Webduim kan je tevens helpen met het opzetten van de WordPress pagina!

Website bouwen met WordPress

WordPress is een CMS systeem, maar dit klinkt je misschien wel wat onbekend in de oren. CMS staat voor content management systeem. Dit houdt simpel gezegd in dat je hiermee een website kunt bouwen en tevens mee kunt onderhouden.

Een groot voordeel aan WordPress is dat je niet technisch hoeft te zijn om ermee aan de slag te kunnen gaan. Je hoeft geen kennis te hebben van HTML, CSS of PHP. Een CMS zorgt ervoor dat je zonder deze kennis gewoon content kunt toevoegen aan je website, het ontwerp kunt veranderen en andere functionaliteiten kunt toevoegen.

Je kunt extra functies toevoegen aan de website door middel van het downloaden van plug-ins. Er zijn enorm veel plug-ins te vinden en deze zullen je helpen de functionaliteit van de website te verbeteren.

De meest bekende en meest gebruikte plug-ins is onder andere Yoast, hiermee verbeter je de SEO van de website en zal je dus beter te vinden zijn in Google. Een andere bekende plug-in is de Woocommerce, deze plug-in heb je nodig om een webshop mee op te starten.

Een website met karakter? Dat kan bij Webduim.

Eigen website beheren

Een eigen website maken is dus best makkelijk, ook als je geen computertaal spreekt. Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? We zullen dit stap voor stap met je doornemen.

Het begint in ieder geval met een hosting. Dit houdt simpel gezegd in dat je schijfruimte huurt op een geoptimaliseerde server dat in een beveiligd datacenter staat.

Daarnaast heb je natuurlijk een domeinnaam nodig. Wellicht heb je al een pakkende domeinnaam in gedachten, maar is deze nog wel beschikbaar?

Je kunt ervoor kiezen om het website beheer uit handen te geven aan een externe partij. Ook hier kan je Web duim je in ondersteunen. Naast dat we jouw website beheren, zullen we deze ook onderhouden.

WordPress website onderhouden

Je hebt je eigen website weten op te zetten, maar nu komt het belangrijkste onderdeel wat toch veel website eigenaren vergeten. Het onderhoudt. Vaak wordt dit gezien als een vervelend klusje waarbij een hele hoop mis kan gaan. Maar het is geen vrije keuze om de website wel of niet te onderhouden. Als je website eigenaar bent, is dit een onderdeel van het werk.

Als je de website niet goed onderhoud, kan je te maken krijgen met allerlei vervelende problemen. Zo wordt de kans bijvoorbeeld groter dat de website wordt gehackt of dat er bijvoorbeeld conflicten ontstaan met nieuwe PHP-versies. Webduim kan jou helpen met het onderhouden van de website!

Heb jij na het lezen van dit artikel helemaal zin om je eigen website op te starten, maar zie je het toch niet zitten om dit geheel zelf te doen? Of heb je al een eigen webiste, maar loopt je tegen moeilijkheden aan? Webduim kan je hierin ondersteunen. Twijfel dus niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend advies.

Deel dit bericht

Wil jij een succesvolle website?
Kijk dan snel verder.

Website

Een kloppende website begint bij Webduim.

Wij ontwikkelen premium websites voor alle soorten organisaties.

Support

Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Bij Webduim kunnen we je hiermee helpen door middel van ons supportabonnement of onze strippenkaart.

contact

Neem vrijblijvend contact met ons op:


    Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

    Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

    +31623152840 info@webduim.nl