Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
  • fb icon
  • instagram icon
m e n u
Webduim » Blog » Webdesign » Waarom UX-design onmisbaar is
w e b d u i m

blog

Waarom UX-design onmisbaar is

UX-design, dit is een term die je wellicht regelmatig voorbij hoort komen, maar waarvan je wellicht totaal geen idee hebt wat het inhoudt. UX-design is een andere benaming voor gebruikerservaring. UX staat letterlijk voor: user experience. Wanneer jouw website gebruik maakt van UX design, is deze dus ingericht op de wensen van jouw bezoekers.

Het is tegenwoordig onmisbaar en we vertellen je in dit artikel waarom jouw website of webshop ook gebruik moet maken van UX design.

Vindbaarheid

Dit is misschien wel gelijk de aller belangrijkste. Om hoog in Google en andere zoekmachines te scoren is het van belang dat je vindbaar bent. De criteria om te voldoen hieraan bepalen uiteindelijk hoe hoog jij scoort in de zoekmachine. Één van de meest bekende criteria is het gebruik van de juiste ‘key woorden’. Maar ook de gebruikersvriendelijkheid van jouw website speelt een enorm grote rol in de ranking.

Dus wanneer jij gebruik maakt van relevante en de juiste zoekwoorden, een goed gestructureerde website die ook nog eens enorm gebruiksvriendelijk is, zal je sneller hoger scoren in Google.

Conversies

Wanneer je website gebruiksvriendelijk is, wordt de kans een stuk groter dat je meer conversies zal maken. Wanneer je een goed UX design hebt zal dit ervoor zorgen dat jouw bezoekers (en dus potentiële klanten!) gemakkelijker op de juiste plekken op de website brengt.

Ook is het van belang dat jouw klanten en bezoekers tevreden zijn na het gebruik van de website. Wanneer bezoekers en klanten een goede ervaring hebben op de website, zullen zij sneller terug komen. Dit geldt overigens niet alleen voor bestaande klanten, maar ook nieuwe klanten.

Wanneer jouw website een goed UX design heeft en de gebruiksvriendelijkheid van de website optimaal is, zullen bezoekers en klanten met minder vragen zitten. Zij zullen dus minder gauw gebruik maken van de contact pagina, waardoor jij meer tijd overhoudt voor de andere aspecten van jouw bedrijf. Ook zorgt dit ervoor dat klanten met minder onduidelijkheden zitten, waardoor vanzelfsprekend de tevredenheid omhoog gaat.

Besparen op de kosten

Wanneer je al vanaf de start werkt met een UX design kun je vroegtijdig eventuele mankementen opsporen en aanpassen voordat jouw website live is. Wanneer jouw website ontworpen wordt is het gemakkelijk om kleine aanpassingen te maken en tevens is dit ook een stuk goedkoper dan wanneer de website al live staat.

Het is dus belangrijk om voorafgaand de website of webshop goed uit te proberen. Ga de website bij langs alsof je zelf de klant bent en probeer eventuele fouten te ontdekken voordat de website live gezet wordt. Een website kan er op het oog goed uit zien, maar eventuele fouten liggen vaak dieper in de site.

Door vanaf het begin van jouw webshop te starten met een UX design zal je uiteindelijk veel kosten besparen.

Reclame

Zoals je in het artikel hebt kunnen lezen zorgt het UX design ervoor dat jouw bezoekers en klanten een betere ervaring krijgen op jouw website of in jouw webshop. Dit kan ervoor zorgen dan deze persoon juist positief over jouw website of webshop gaat spreken. Wanneer bezoekers of klanten een goede ervaring hebben gehad, zijn zij sneller geneigd dit te delen in hun omgeving. Dit kan ervoor zorgen dat jij weer meer bezoekers gaat krijgen. Een win-win situatie dus!

Zo blijf jouw website altijd in topconditie.

Wat is UI design?

Vaak gaat UX design gepaard met UI design. UI design staat letterlijk voor User Interface. Het grote verschil tussen UI design en UX design is dat UX design bevindt zicht meer op het analytische en technische vlak, UI Design komt in de buurt van wat we grafisch ontwerp noemen, alleen dan voornamelijk online.

Door gebruik te maken van UX design zal je merken dat je hier enorm veel voordelen uit gaat halen. Echter is het niet geschikt voor alle bedrijven. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen om te ontdekken of dit ook bij jouw bedrijf past.

Ben je benieuwd of dit ook geschikt is voor jouw website of webshop? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij kunnen eventuele vragen professioneel beantwoorden en samen met jou kijken of ook jij gebruik zou moeten maken van het UX design.

Deel dit bericht

Wil jij een succesvolle website?
Kijk dan snel verder.

Website

Een kloppende website begint bij Webduim.

Wij ontwikkelen premium websites voor alle soorten organisaties.

Webshop

Een professionele webshop die op alle fronten klopt, laat je bij Webduim maken.

Wij creëren een kwalitatief hoogwaardige webshop voor jou, waar jouw klanten met gemak kunnen winkelen.

contact

Neem vrijblijvend contact met ons op:


    Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

    Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

    +31623152840 info@webduim.nl