Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
  • fb icon
  • instagram icon
m e n u
Webduim » Blog » Tips » Goede domeinnaam kiezen
w e b d u i m

blog

Goede domeinnaam kiezen

Goede domeinnaam kiezen

Een goede domeinnaam kiezen is niet zo eenvoudig als het lijkt, er zijn redelijk wat factoren waar men rekening mee dient te houden. Een domeinnaam kan voor een online-onderneming tot meer succes leiden. Dat wil je niet, daarom doe je er goed aan om goed onderzoek te doen alvorens je een domeinnaam kiest. Wanneer je naam gekozen is, zit deze als het ware aan je onderneming vast. Je kunt later altijd wisselen, maar dan gaan verschillende klanten verloren. Alleen daarom wil je gewoon direct een goede domeinnaam kiezen, wij helpen je verder op weg.

Goede domeinnaam kiezen, waar rekening mee houden?

Met het kiezen van een domeinnaam moet men met verschillende dingen rekening houden. Het is je online-identiteit, dit is waar mensen je van kennen en waar ze op den duur naar gaan zoeken. Wat moet de lengte zijn van je domeinnaam? Welke woorden kan je erin terug laten komen? Kan je meerdere domeinnamen aan je bedrijf koppelen? Op dit en meer krijg je antwoord zodat een goede domeinnaam kiezen voor jou een makkelijk iets wordt.

Kort en krachtig

De mens zit apart in elkaar, we maken het onszelf constant zo makkelijk mogelijk. Waarom zouden we moeilijk doen, als het makkelijk kan? Dus, waarom zou jij moeilijk doen als het ook makkelijk kon? De nummer één tip voor online conversie is het kort en krachtig houden, probeer het voor je bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het begint allemaal bij een goede domeinnaam kiezen, deze kan je het beste kort houden. Hoe korter, hoe beter deze te onthouden is. Een van de bekendste kranten van Nederland had twee opties: algemeen-dagblad.nl of ad.nl, zij hebben voor laatstgenoemde gekozen omdat dit gemakkelijker te onthouden is.

Een goede domeinnaam kiezen zal na het lezen van dit artikel niet meer lastig voor je zijn. Maar er moet ook een website op draaien, deze moet natuurlijk goed zijn. In onze blog wat kost een website laten maken, hebben we alles voor je opgesomd. Zo kan jij na het kiezen van een sterke domeinnaam direct doorpakken.

zo makkelijk mogelijk maken voor bezoekers

Om nog even terug te komen op het makkelijk maken voor jezelf. Dit geldt niet alleen bij een goede domeinnaam kiezen, ook op je website zelf wil je het straks zo makkelijk mogelijk maken voor bezoekers. Denk bij iedere beslissing die je maakt: maak ik het nu makkelijker of moeilijker voor mijn bezoekers? Klantgemak zal steeds belangrijker worden, de wereld draait om gemak.

Met ons zet jij gemakkelijk je eerste stap naar online succes.

Werkwoorden in je domeinnaam

Iemand die geen enkel bedrijf kent in een bepaalde branche, die gaat op zoek naar werkwoorden. Denk eens aan iemand die in Eindhoven woont en zijn of haar tuin wil laten aanpassen. Deze zoeken tegenwoordig minder snel naar ‘Hovenier Eindhoven’ maar eerder naar ‘tuin aanpassen Eindhoven’. Werkwoorden zijn supersterk, deze kan je meenemen in je keuze. Een goede domeinnaam kiezen doe je door even rustig te gaan zitten en na te denken waarop mensen kunnen zoeken. Welke werkwoorden komen er in jouw branche voor? Wat voor werkzaamheden voer jij uit?

Je kunt dit doen door een A4’tje te pakken en op te sommen wat je klanten hoort zeggen. Ben je een technisch tekenaar? Dan kunnen mensen zoeken naar ‘technische tekening laten maken’. Ben jij een advocaat? Dan kunnen mensen weer zoeken naar ‘advocaat inschakelen’ of ‘advocaat inhuren’.

Werkwoorden in je domeinnaam

Een goede domeinnaam kiezen wordt daardoor gemakkelijker, je target letterlijk op datgene waar mensen op zoeken. Let wel: je doet er slim aan om een zoekwoordenonderzoek te doen, of dit uit te laten voeren door een professionele partij. Je kunt wel een website maken op basis van een bepaald zoek/werkwoord, maar als daar niet op wordt gezocht, heb je er uiteindelijk vrij weinig aan. Met 20 zoekresultaten per maand, waarvan niet iedereen bij jou koopt of een dienst afneemt, ga jij je agenda niet vullen. Doe daarom goed onderzoek!

Merk- of bedrijfsnaam als domeinnaam

Een andere optie die we vaak tegenkomen is het gebruiken van een merk- of bedrijfsnaam. Hiermee bouw je echt aan je merkidentiteit, dit zorgt ervoor dat mensen je merk gaan kennen en het vanzelf een autoriteit wordt. Een goede domeinnaam kiezen wordt eenvoudiger wanneer jij een eigen product hebt. Door een bedrijfsnaam te kiezen als domeinnaam, weet je zeker dat mensen naar jou zullen zoeken. Ook zijn bedrijfsnamen voor mensen gemakkelijk te onthouden, het is namelijk iets unieks.

Verschillende domeinnamen koppelen

Verschillende domeinnamen koppelen

Wat een andere optie is, is het koppelen van domeinnamen. Zo word je bij het zoeken naar krant.nl direct doorgestuurd naar een andere domeinnaam, namelijk van een bedrijf dat krantabonnementen verkoopt. Dit kan jij natuurlijk ook doen, een goede domeinnaam kiezen en deze door laten koppelen naar je website met merk- of bedrijfsnaam. Let wel: dit moet een domeinnaam zijn waar veel op wordt gezocht, het doorschakelen is namelijk niet bevorderlijk voor je zoekresultaten. Google houdt niet van doorgeschakelde websites, maar een goede domeinnaam kiezen die mensen zelf in hun URL typen kan een slimme optie zijn.De website die op je domeinnaam draait, is nog altijd belangrijker dan de domeinnaam zelf. Een goede domeinnaam kiezen is ontzettend belangrijk voor online-ondernemingen, maar de website maakt het verschil. Is je website ontzettend goed? Dan gaan mensen uiteindelijk je domeinnaam ook onthouden en doorsturen naar vrienden of familie. In ons artikel website zelf maken of website laten maken gaan we hier dieper op in, super interessant als jij aan het begin staat van je online succes!

Conclusie

Een goede domeinnaam kiezen valt of staat bij het maken van de juiste keuzes. En doe onderzoek, daardoor sluit je verkeerde keuzes uit. Een domeinnaam kan altijd over worden gezet, maar je zult er klanten door verliezen. Dat wil je niet, je wil juist vanaf het begin een goede domeinnaam kiezen.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een goede domeinnaam? Webduim bouwt websites, helpt je bij het kiezen van een goede domeinnaam en maakt van jouw onderneming een online succes. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op! Klik hier Belafspraak inplannen voor het maken van een afspraak.

Deel dit bericht

Wil jij een succesvolle website?
Kijk dan snel verder.

Support

Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Bij Webduim kunnen we je hiermee helpen door middel van ons supportabonnement of onze strippenkaart.

Website

Een kloppende website begint bij Webduim.

Wij ontwikkelen premium websites voor alle soorten organisaties.

contact

Neem vrijblijvend contact met ons op:


    Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

    Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

    +31623152840 info@webduim.nl