Webduim flag Nederlands Webduim flag Russia
Webduim logo white
 • fb icon
 • instagram icon
m e n u
Webduim » Blog » SEO » Een website op Google vindbaar maken – hoe doe je dat eigenlijk?
w e b d u i m

blog

Een website op Google vindbaar maken – hoe doe je dat eigenlijk?

Een website op Google vindbaar maken – hoe doe je dat eigenlijk?

Een website op Google vindbaar maken is dé sleutel tot succes in onze digitale economie. Zonder de juiste online vindbaarheid geen bezoekers, zonder bezoekers geen omzet. Omdat we zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over zoekmachine- en website optimalisatie hebben we besloten om het belangrijkste voor jou op een rijtje te zetten.

Het verschil tussen SEA en SEO – website op Google vindbaar maken

Het verschil tussen SEA en SEO

Voordat we in kunnen gaan op de vraag wat er nodig is voor een goede Google ranking is het van belang om eerst stil te staan bij SEA en SEO. SEA staat voor Search Engine Advertising. Deze vorm van optimalisatie ziet op het gebruik van Google Ads voor het adverteren van jouw onderneming. Het zijn alle online advertenties die jouw klanten te zien krijgen wanneer ze een zoekopdracht intoetsen.

SEO is net even wat anders. Deze term staat namelijk voor Search Engine Optimization. SEO kan het beste worden omschreven als het optimaliseren van je website voor een hoge positie binnen Google. Hoe hoger de SEO waarde van een website is, hoe hoger je positie zal zijn binnen de zoekmachines. Het spreekt voor zich dat een hoge positie van cruciaal belang is voor het trekken van grote aantallen bezoekers.

Wil je jouw bedrijf goed op laten vallen dan is het van groot belang om aandacht te besteden aan zowel de SEA als de SEO. In ons vorige artikel hebben we jou al laten zien waarom het zo belangrijk is om over een website te beschikken. Door een professionele zoekmachine optimalisatie te combineren met website optimalisatie weet je zeker dat jouw site aantrekkelijk is voor de zoekmachines. Op deze manier zorg je ervoor dat de website optimaal geïndexeerd kan worden voor Google.

Misverstand – een website vindbaar maken is een fluitje vaan een cent

website op Google vindbaar maken

De bedrijven die denken dat het verbeteren van de online vindbaarheid appeltje eitje is komen helaas van een koude kermis thuis. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het namelijk niet zo dat je me met een paar linkjes of wat leuke trefwoorden gelijk op kunt vallen binnen Google. Zo is het volstoppen van jouw online teksten met talloze keywords juist nadelig voor je Google positie.

Dit geldt ook voor de mythe dat veel pagina’s altijd beter zijn. Bij zoekmachine optimalisatie draait het allemaal om kwaliteit boven kwantiteit. De algoritmes van Google zijn de laatste jaren sterk veranderd, met als gevolg dat dingen die eerst wel werkten nu niet meer voldoende zijn. Dit is dan ook de reden dat wij aan iedereen aanraden om altijd een SEO en SEA specialist in de arm te nemen als je van plan bent om jouw website naar een hoger niveau te tillen.

Met ons zet jij gemakkelijk je eerste stap naar online succes.

Professionele website optimalisatie – wat kunnen wij voor je betekenen?

website op Google vindbaar maken

We begrijpen maar al te goed dat je zelf geen experts bent op het gebied van website optimalisatie of zoekmachine optimalisatie. Dit hoeft gelukkig ook niet. Ons team is namelijk inzetbaar voor een groot scala aan diensten. Deze diensten zien onder andere op het verbeteren van jouw online vindbaarheid. Een website vindbaar maken op Google wordt onder andere gerealiseerd door aandacht te besteden aan de onderstaande onderdelen:

 • Meta descriptions – de meta descriptions spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van jouw online Google ranking. Dit zijn ook wel de korte beschrijvingen die je ziet wanneer je een zoekopdracht invoert via Google. Deze beschrijvingen bevatten vaak de belangrijkste woorden waar jij als onderneming op gevonden wilt worden. Dit zijn vaak de producten, de locatie en de unieke voordelen die jij als bedrijf te bieden hebt.
 • CTR optimalisatie – CTR staat voor Clickthrough rate. Dit is een afkorting voor de verhouding van het aantal mensen wat doorklikt op jouw advertentie. Als je beschikt over een hoge CTR ben je in staat om bezoekers om te zetten in klanten. Wat veel bedrijven vergeten is dat een hoge CTR ook een positieve invloed heeft op de positie van jouw website in de zoekmachines.
 • Bounce percentage – Bouncepercentage is de term die gebruikt wordt voor het aantal sessies op één pagina gedeeld door alle sessies. Dit is ook wel het percentage van alle sessies op je site waarbij gebruikers slechts één pagina bekeken. Het gaat dus om alle mensen die je pagina snel verlaten. Wij besteden tijdens het optimaliseren van jouw site veel tijd aan het verlagen van dit percentage. Doordat klanten langer op je pagina verblijven is de kans groter dat zij uiteindelijk actie ondernemen.
 • Linkbuilding – een ander belangrijke factor die jouw succes behaalt op het gebied van website optimalisatie is linkbuilding. Door het gebruik van linkbuilding koppel je jouw websites aan de websites van andere bedrijven. Dit zorgt ervoor dat jouw website als een betrouwbare site met een hoge mate van autoriteit wordt bestempeld. Aangezien linkbuilding zorgvuldig moet gebeuren is het van belang om hier altijd een specialist voor in te schakelen.

Al deze bovenstaande onderdelen zijn van groot belang voor het realiseren van een zo goed mogelijke positie binnen de zoekmachines. Mocht je hulp nodig hebben bij het laten maken van een website dan staan wij voor je klaar. Alle websites die door ons team onder handen worden genomen beschikken over een optimale SEO waarde voor de Google ranking. Op onze site kan je alle informatie vinden over de manier waarop wij onze websites onder handen nemen.

Neem vandaag nog contact met ons op

Heb jij hulp nodig om jouw website op Google vindbaar te maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om jouw site onder handen te nemen. Door onze jarenlange kennis en expertise weten wij wat er nodig is voor succes. Binnen no time ben ook jij in staat om een goede Google ranking te behalen en om talloze leads binnen te slepen!

Ben je op zoek naar een unieke website die jouw bedrijf tot leven brengt, SEO-geoptimaliseerd is en een goede conversie heeft? Ontdek onze professionele dienst – Website laten maken! – staat voor u klaar.

Deel dit bericht

Wil jij een succesvolle website?
Kijk dan snel verder.

SEO-premium

Ben je opzoek naar een duidelijke strategie voor jouw bedrijf?

Dan is het SEO Premium pakket geschikt voor jou. Neem eens een kijkje en lees verder.

Website

Een kloppende website begint bij Webduim.

Wij ontwikkelen premium websites voor alle soorten organisaties.

contact

Neem vrijblijvend contact met ons op:


  Heb je een website nodig maar nog geen idee hoe en wat? Onze klantensupport staat klaar om al je zorgen weg te nemen en al je vragen te beantwoorden.

  Je kunt ons op verschillende manieren bereiken:

  +31623152840 info@webduim.nl